Informatiebladen

Hier kunt u diverse informatiebladen downloaden over uiteenlopende onderwerpen. De informatie is zorgvuldig samengesteld, zodat u goed onderbouwd advies kunt geven aan uw klanten.

 • Gewrichten

  Gewrichten

  Gewrichten vormen een belangrijk onderdeel van ons bewegingsapparaat. Zonder gewrichten zouden we ons niet kunnen voortbewegen. De gewrichtsfunctie bepaalt voor een belangrijk deel de vrijheid van bewegen. Gewrichten zijn bij het functioneren afhankelijk van voedingsstoffen en kraakbeenbeschermende stoffen, zoals glucosamine en chondroïtinesulfaat en voedingstoffen als vitamine C en E, koper, mangaan, selenium en zink.

  Download pdf

 • Huid

  Huid

  De huid is het grootste en één van de belangrijkste organen in het lichaam. De huid beschermt het lichaam tegen weersinvloeden (UV-straling, droogte, vocht, kou, warmte), mechanisch trauma, chemische stoffen en aanvallen door micro-organismen. Daar naast beperkt de huid het (transepidermaal) verlies aan lichaamsvocht, speelt het een rol in de temperatuurregulatie, de productie van vitamine D en de uitscheiding van afvalstoffen en is de huid onderdeel van het immuunsysteem.

 • Voedingssupplementen voor kinderen

  Voedingssupplementen voor kinderen

  Jonge kinderen zijn voor een gezonde voeding afhankelijk van hun ouders en gaan vanaf eenjarige leeftijd ‘met de pot mee-eten’. Dit impliceert dat de inname van microvoedingsstoffen - net als bij
  (jong)volwassenen - vaak aan de magere kant is. Kinderen leren vaak onvoldoende om bewuste en gezonde voedselkeuzes te maken; bovendien kunnen kinderen erg kieskeurig zijn.

  Download pdf

 • Mineralen van Phital

  Mineralen van Phital

  Een multi met vitamines, mineralen en spoorelementen is voor veel mensen een welkome aanvulling op de voeding. Naast een multi kan het zinvol zijn een afzonderlijk supplement met één of meerdere mineralen te gebruiken. Immers, in een multi is maar een beperkte ruimte beschikbaar voor iedere voedingsstof.

  Download pdf

 • Multi supplementen

  Multi supplementen

  De dagelijkse voeding dient voldoende macronutriënten (koolhydraten, eiwitten, vetten) en essentiële micronutriënten (vitamines, mineralen, spoorelementen) te bevatten om ons lichaam goed te laten functioneren. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor de opbouw en reparatie van het lichaam, de energievoorziening en regulatie van fysiologische processen. Daarnaast bevat voeding talloze andere (bio-actieve) stoffen die een rol spelen bij de gezondheid.

  Download pdf

 • Probiotica

  Probiotica

  Het maagdarmkanaal van de mens herbergt een complexe verzameling microorganismen, een darmflora die uniek en karakteristiek is voor ieder individu. Een gezonde darmflora beschermt en bevordert de gezondheid, met name in het spijsverteringskanaal. Wanneer de (residente) darmflora uit balans is geraakt, helpt een probioticum - een preparaat met (transiënte) goede darmbacteriën - deze te corrigeren.

  Download pdf