Duolac® technologie

Waarom zijn de probiotica producten van phital anders?

De producten bevatten DuoLac® melkzuurbacteriën. Melkzuurbacteriën zijn levende organismen. Hierdoor zijn ze gevoelig voor blootstelling aan de omgeving. De levensvatbaarheid wordt gemakkelijk aangetast gedurende de productie, transport, opslag en/of inname van het product. Blootstelling aan lucht, hoge temperatuur, vocht, hoge druk of juist aan andere stoffen veroorzaakt een snelle vermindering van het aantal levensvatbare bacteriën in het product.

In de traditionele producten wordt een groot aantal levensvatbare bacteriën door blootstelling aan de lage pH in de maag en/of door de afbraak van gal. De maag heeft een pH 2 bij een lege maag en pH 4 na een maaltijd. Gedurende de overgangsperiode die tot 120 minuten in beslag kan nemen, doodt het maagzuur vaak meer dan 90% van de melkzuurbacteriën, tenzij ze beschermd zijn.

Om een maximaal effect van deze producten te krijgen, is het absoluut noodzakelijk dat de bacteriën in leven blijven.

Alle drie de producten bevatten DuoLac® melkzuurbacteriën (dubbelgecoate bacteriën). Bij deze gepatenteerde technologie worden de bacteriën voorzien van een dubbele coating. Het coatingssysteem beschermt de levende bacteriën tegen afbraak door maagzuur en gal, waardoor de bacteriën levend en in goede conditie blijven. Het coatingssysteem is gemaakt met een pH-afhankelijk bevrijdingsmechanisme dat de bacteriën in het zure milieu van de maag beschermt (pH2-4) en de coating vrijmaakt in het pH-neutrale (pH 6-7) milieu.

Vergeleken met producten waarvan de bacteriën niet gecoat zijn, is het aantal bacteriën dat in leven blijft ongeveer 10 keer hoger vanwege het dubbele coatingssysteem.

Nieuws