Achtergrondinformatie

Als professional is het belangrijk altijd op de hoogte te blijven. Hier vindt u dan ook diverse uitgaven met ondersteunende literatuur over nieuwe ontwikkelingen en achtergronden.

 • 92% van de patiënten heeft baat gebruik probiotica tijdens antibioticumkuur

  92% van de patiënten heeft baat gebruik probiotica tijdens antibioticumkuur

  Recentelijk heeft Phital een onderzoek gehouden onder lezers van het tijdschrift GezondNu met als doel meer te weten te komen over hoe vaak darmklachten en welke darmklachten optreden na het gebruik van een antibioticumkuur.

  Lees verder Download pdf

 • Terugkerende blaasontsteking

  Terugkerende blaasontsteking

  Ongeveer 20 procent van de vrouwen heeft één of meerdere keren per jaar last van een blaasontsteking (cystitis). In 80 procent van de gevallen vindt de besmetting plaats door de Escherichia Coli bacterie. Ondanks dat huisartsen antibiotica voorschrijven, kan de klacht regelmatig blijven terugkeren. De reden daarvan is, dat dit micro-organisme in de blaas op een slimme manier zo’n behandeling kan overleven. Cranberries kunnen een natuurlijk alternatief vormen.

  Lees verder Download pdf

 • Patiëntenfolder Darmklachten

  Patiëntenfolder Darmklachten

  Nederlandse huisartsen schrijven maandelijks zo´n 600.000 recepten antibiotica uit. In ongeveer een kwart van de gevallen leidt een antibioticakuur tot darmklachten, zoals diarree, obstipatie, winderigheid en darmkrampen. Probiotica kan deze klachten voorkomen. In deze patiëntenfolder kunt u alles lezen over de rol die probiotica kan spelen bij het voorkomen van darmklachten als gevolg van een antibioticakuur.

  Lees verder Download pdf